Over ons

Als wij - Hans & Nel - elkaar leren kennen, delen we onze liefde voor de bergen. Vrijwel alle vakanties brengen we er door. En diezelfde bergen brengen ons op het idee om - met hard sparen - een vakantie-appartement in Zwitserland te kopen. Zo kunnen we nog vaker in de bergen zijn.


Wonen en werken in de bergen

Tijdens de vele wandelingen die we in Zwitserland maken, komen we op het idee om voor langere tijd naar de bergen te verhuizen en werken een plan uit. Vijf jaar later wordt deze wens werkelijkheid: in 2009 verhuizen we met onze inmiddels twee hele kleine kinderen naar Oostenrijk om daar een plek voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving te beginnen: deBerghut.com. Het is is een succesvol concept én we leren dat je hart volgen niet altijd makkelijk is, dat hobbels nemen erbij hoort en je juist verder brengt.


Ruimte voor nieuwe ideeën

In de twee periodes per jaar zonder gasten ontplooien we andere initiatieven rondom bergbeleving en inspiratie. We schrijven ons boek 'Het geheim van de Berghut, we ontwikkelen HuttentochtmetKinderen.com en we kijken graag naar authentieke houten almhutjes. Hans droomt al lang van een houten almhutje. Een plek waar hij zich in rust kan terugtrekken en kan genieten van de eenvoud en houthakken. In rust voor jezelf zorgen, een kachel om op te koken, een bron voor je water. En Nel is ook verliefd op de hutjes, vooral op hoe ze eruit zien en op de eenvoud.


Berghutje

En dan, in oktober 2013, komt 'Berghutje' voorbij om te pachten. Een hutje in ons buurdal. De ideale grootte, mooie ligging, goed onderhouden. Helemaal goed.. “Als je het echt wilt…”, zegt Nel. En dus staat de volgende ochtend een afspraak ter bezichtiging van deze almhut in de planning. En we tekenen drie dagen daarna het contract: ons eigen almhutje is een feit. In de periode november 2013 tot juni 2014 steken we veel tijd in het zogeheten ‘pimpen’ van de hut. We brengen eenheid en Heidi-stijl in de hut. Ook leggen we zonnecollectoren aan.


Beleven en delen

Primair genieten we zelf van Berghutje wanneer we dat willen. Onze kinderen vinden hier zijn ook helemaal geweldig. We delen deze almbeleving graag met anderen, zonder de ambitie te hebben Berghutje het hele jaar te verhuren. We bieden deze almbeleving aan de back to basic bergliefhebber.  


Inmiddels hebben al vele honderden mensen genoten van de rust en de ruimte rondom Berghutje: gezinnen, stellen, mensen alleen en teams. En als jij al tijden op zoek bent naar een plek als Berghutje, neem dan gerust contact met ons op!


Zonnige berggroet,

Hans & NelWaar kunnen we jou blij mee maken?

Teams

IgloExperience

Gezinnen