voor teams

teambuilding in de bergen

Kan de samenwerking binnen je team beter?

Wil je met elkaar de business op een hoger level brengen?

Wil je een paar dagen MasterMinden met mede-ondernemers?

Of zoek je een adembenemende plek voor onvergetelijke teambuilding in de bergen?

Welkom in Berghutje. 

Berghutje is een authentiek almhutje voor maximaal 8 leden van [management]teams,
gelegen op ruim 1300 meter hoogte nabij Dorfgastein in Oostenrijk.

This area contains enough space for a bunch of text

Some small content boxes

This could be a quote or a full testimonial or even a short explanation about something
This could be a quote or a full testimonial or even a short explanation about something
This could be a quote or a full testimonial or even a short explanation about something
This could be a quote or a full testimonial or even a short explanation about something
This could be a quote or a full testimonial or even a short explanation about something

Mogelijkheden

Je kunt met je team of groep op verschillende manieren gebruik maken van Berghutje:

  • Je huurt de almhut en je regelt verder alles zelf.
  • Je huurt de hut en wij regelen de boodschappen voor je [zodat je je daar niet mee bezig hoeft te houden].
  • Je kunt daarnaast begeleiding van wandelgids Hans krijgen voor een onvergetelijke dag wandelen in de bergen.
  • Er is ook een mogelijkheid om gedurende een dag of alle dagen inhoudelijke begeleiding te krijgen, helemaal toegespitst op het gewenste bedrijfsdoel.
  • Je kunt met je team of groep in de winter ook Iglo's bouwen bouwen en daarin slapen. 


Vertel ons wat je wensen zijn en in overleg met jou stellen we een programma op voor een paar onvergetelijke met lange termijn impact.

Wat teams over hun beleving in Berghutje zeggen...

"Het berghutje, met zijn waanzinnig lekkere bedden, de prachtige bergomgeving en het ontbreken van de tijd hebben ervoor gezorgd dat we elkaars diepere motivaties konden onderzoeken en dat we daarmee ons bedrijf stap verder hebben gebracht."

Maikel Hebben - Madlogic.nl


"Ik wilde mijn team sterker maken. En meer een eenheid.

Met niet zomaar een heisessie, waar iedereen verplicht zijn telefoons moet uitzetten. 

Ik wilde teambuilding combineren met het beleven van een avontuur. 

Het was pittig, maar zo tof. Door ons avontuur in en om Berghutje we veel hechter zijn geworden.  

We zijn elkaar meer gaan zien en staan meer in hun kracht in het team. "

Massim Knaapen - GoHike.nl & Concredibles.nl


"In en rondom Berghutje mocht ik in 2015 met Hans bijdragen aan de ontwikkeling van een internationaal team.
Een ontzettend bijzondere en leerzame ervaring!

Harmen van Dijk - DreamtreeCoaching.nl


In en rondom Berghutje

Als je binnenkomt in Berghutje, sta je direct in de Stube: de woonkeuken- en kamer van de hut. Daarnaast vind je een tweepersoonskamer. En via de bijkeuken met wasbak en toilet kom je met een trap bij de slaapzolder. 


Eten en drinken

In Berghutje kook je op een houtkachel, waar ook een klein oventje in zit. De keuken heeft alle benodigdheden om een lekkere maaltijd te koken. Keukenapparaten zijn alleen niet aanwezig, dus mixen en 'shaken' moet je met de hand doen. 


Slapen

Je slaapt in één van de acht door ons zelfgemaakte houten bedden met rood-wit geruite dekbedden, verdeeld over drie kamers. Er is een kamer met een tweepersoonsbed op de begane grond. De gezellige zolderkamer op de eerste verdieping heeft twee eenpersoonsbedden en een stapelbed. Beneden is er een extra, recent gebouwde sfeervolle volledig houten kamer met twee slaapplekken.


Zithoekjes

Je kunt heerlijk buiten zitten bij Berghutje en genieten van het weidse uitzicht. Als het zonnetje er is, schijnt deze in de zomer van ’s morgens vroeg tot aan het einde van de middag. Voor Berghutje staat een picknickbank waar jullie ’s morgens in het zonnetje heerlijk kunnen ontbijten. Naast het hutje is een ruim terras met een enorme loungebank voor een goed gesprek of om te luieren. Is het geen weer op buiten te zitten? In de Stube staat ook een grote tafel om samen lekker aan te eten of mooie gesprekken kunt hebben.

Water en sanitair

In Berghutje is een wastafel en een toilet. En er is stromend water in de bron buiten waarmee je een lekker buitenbad kunt nemen. Een douche is aanwezig in het hutje. Om warm water te hebben voor het douchen, moet de eerst een tweede - speciale daarvoor bestemde - houtkachel in de aangrenzende schuur worden opgestookt [wat niet aan te bevelen is]. Tussen november en mei is er geen stromend water in de hut en moet je sneeuw smelten of flessen water gebruiken om warm water te krijgen.


Elektriciteit

Elektriciteit is aanwezig via zonnepanelen. Als de zon een tijd niet geschenen heeft, kan het zijn dat jullie 's avonds kaarsen moet gebruiken :-).


Inkopen doen

De dichtstbijzijnde supermarkt is in Dorfgastein, zo’n 20 autominuten van Berghutje vandaan. 

Omgeving

Er zijn gave wandelmogelijkheden in de omgeving vanuit Berghutje. Bijvoorbeeld naar de Heinrichalm, Tagkopf of Bernkogel. We informeren je graag over de wandelmogelijkheden. 

Bereikbaarheid

Je bereikt Berghutje na een autoklim – vanuit het Gasteinerdal in Oostenrijk – van ongeveer 15 minuten [4×4 auto aanbevolen, maar geen must]. Je kunt de auto ook op een parkeerplaats in het dal zetten en van daaruit in ongeveer 1,5 uur met bepakking naar Berghutje wandelen. Het Gasteinerdal is het buurdal van de Berghut. Berghutje is ook vanuit de Berghut te bereiken, na een wandeling van ongeveer 6 uur [netto, zonder stops en zonder bepakking]. Je kunt ook met de trein komen. Dan stap je uit bij Dorfgastein. Reken daarna 2-2,5 uur loopttijd, met rugzakken.

Back to basic

Berghutje is een almhutje uit 1950. Hij heet eigenlijk de Aberalm; wij hebben ‘m Berghutje genoemd. Lange tijd is de schuur, die aan het hutje vastzit, gebruikt om in de zomer de koeien te melken die op de alm verblijven. Het hutje was in die tijd de plek waar de boer in de zomer regelmatig sliep. Tegenwoordig verpachten veel boeren de hutjes voor recreatief gebruik. Berghutje is niet meer operationeel als plek waar de koeien gemolken worden. De koeien lopen echter wel gezellig in de buurt van de hut.

We willen met Berghutje de mensen het leven op een echte alm laten ervaren. In een echte alm kom je ook een beetje op bezoek. Bij ons ook. We vragen je dan ook om mee te gaan in het idee van een echte alm. Het almleven is een leven met de natuur en in het Berghutje ga je daarin mee. Het is dus geen luxe vakantiewoning, maar een belevingsplek.

Prijzen

Wat je betaalt voor Berghutje, inclusief opgemaakte bedden, hout voor de kachel en voor het kampvuur, is afhankelijk van jouw of jullie specifieke wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:
  • Hutje huren
  • Eten & drinken erbij
  • Begeleiding Hans als wandelgids
  • Procesbegeleiding van het inhoudelijke programma door Hans [met eventueel een tweede trainer erbij]


We maken graag samen met jou een programma wat helemaal past bij je wensen. 


Goed om te weten: van december tot en met maart kun je uitsluitend onder begeleiding van Hans terecht in het Berghutje, voor een winters verblijf of in de vorm van de IgloExperience

Ik wil meer info over Berghutje voor mijn team

Leuk! 

Via onderstaande button kom je op de Contactpagina waar je je vraag en wensen met ons kunt delen.