voor rustzoekers

Ben je al een tijd op zoek naar een plek waar je in rust kunt zijn?

In een idylisch almhutje, halverwege de berg?
Voor een paar dagen of een week?

Je hebt 'm gevonden....

Berghutje is een authentiek almhutje
gelegen op ruim 1300 meter hoogte nabij Dorfgastein in Oostenrijk.

Faciliteiten

Als je binnenkomt in Berghutje, sta je direct in de Stube: de woonkeuken- en kamer van de hut. Daarnaast vind je een tweepersoonskamer. En via de bijkeuken met wasbak en toilet kom je met een trap bij de slaapzolder. 


Eten en drinken

In Berghutje kook je op een houtkachel, waar ook een klein oventje in zit. De keuken heeft alle benodigdheden om een lekkere maaltijd te koken. Keukenapparaten zijn alleen niet aanwezig, dus mixen en 'shaken' moet je met de hand doen. :-)


Slapen

Je slaapt in één van de zes door ons zelfgemaakte houten bedden met rood-wit geruite dekbedden, verdeeld over twee kamers. Er is een kamer met een tweepersoonsbed op de begane grond. En de gezellige zolderkamer op de eerste verdieping heeft twee eenpersoonsbedden en een stapelbed. Als je alleen of met twee personen komt, zal deze slaapzonder niet nodig zijn.


Zithoekjes

Je kunt heerlijk buiten zitten bij Berghutje en genieten van het weidse uitzicht. Als het zonnetje er is, schijnt deze van ’s morgens vroeg tot aan het einde van de middag. Voor Berghutje staat een picknickbank waar jullie ’s morgens in het zonnetje heerlijk kunnen ontbijten. Naast het hutje is een ruim terras met een enorme loungebank om te luieren, lezen of te genieten van de rond. Bij minder goed weer kun je in de knusse Stube aan de keukentafel met hoekbank en hartjesstoelen verblijven.

Sanitair

In Berghutje is een wastafel en een toilet. En er is stromend water in de bron buiten waarmee je een lekker buitenbad kunt nemen. Een douche is aanwezig in het hutje. Om warm water te hebben voor het douchen, moet de eerst een tweede - speciale daarvoor bestemde - houtkachel in de aangrenzende schuur worden opgestookt [wat niet aan te bevelen is].
Tot half mei  en vanaf begin november is het water afgesloten en moet je water elder uit een bron halen of flessen water kopen. 


Elektriciteit

Elektriciteit is aanwezig via zonnepanelen. Als de zon een tijd niet geschenen heeft, kan het zijn dat jullie 's avond's kaarsen moet gebruiken :-)


Inkopen doen

De dichtstbijzijnde supermarkt is in Dorfgastein, zo’n 20 autominuten van Berghutje vandaan. 

Omgeving & activiteiten

Er is genoeg te doen rondom Berghutje en in het Gasteinertal

.


Voor een echte almbeleving beperken we onze tips tot activiteiten die je vanuit het hutje kunnen ondernemen.

  • Vrienden worden met de koeien die achter het hek van Berghutje verblijven.
  • Lekker struinen rondom Berghutje: hout zoeken voor het kampvuur in de avond, munt plukken en er thee van maken en gewoon lekker struinen en ontdekken
  • Wandelen naar de Amoseralm waar in de zomer eens per week broodgebakken wordt.  
  • Een wandeling maken naar de Heinreichalm en daar genieten van Kaiserschmarrn of een forel.
  • Onderweg naar de Heinrichalm kom je een mooi kapelletje tegen
  • In de ‘achtertuin’ van Berghutje ligt de Bernkogel, te bereiken met een wandeling van ongeveer 3 uur. Of de kam met uitzicht op het Raurisertal

In het almschrift vind je ook tips van andere Berghutjegasten.

Bereikbaarheid

Je bereikt Berghutje na een autoklim – vanuit het Gasteinerdal in Oostenrijk – van ongeveer 15 minuten [4×4 auto aanbevolen, maar geen must]. Je kunt de auto ook op een parkeerplaats in het dal zetten en van daaruit in ongeveer 1,5 uur met bepakking naar Berghutje wandelen. Het Gasteinerdal is het buurdal van de Berghut. Berghutje is ook vanuit de Berghut te bereiken, na een wandeling van ongeveer 6 uur [netto, zonder stops en zonder bepakking]. Je kunt ook met de trein komen. Dan stap je uit bij Dorfgastein. Reken daarna 2-2,5 uur loopttijd, met rugzakken.

Back to basic

Berghutje is een almhutje uit 1950. Hij heet eigenlijk de Aberalm; wij hebben ‘m Berghutje genoemd. Lange tijd is de schuur, die aan het hutje vastzit, gebruikt om in de zomer de koeien te melken die op de alm verblijven. Het hutje was in die tijd de plek waar de boer in de zomer regelmatig sliep. Tegenwoordig verpachten veel boeren de hutjes voor recreatief gebruik. Berghutje is niet meer operationeel als plek waar de koeien gemolken worden. De koeien lopen echter wel gezellig in de buurt van de hut.

We willen met Berghutje de mensen het leven op een echte alm laten ervaren. In een echte alm kom je ook een beetje op bezoek. Bij ons ook. We vragen je dan ook om mee te gaan in het idee van een echte alm. Het almleven is een leven met de natuur en in het Berghutje ga je daarin mee. Het is dus geen luxe vakantiewoning, maar een belevingsplek.

Prijzen

De prijs voor 4 nachten*: 90,00 euro per nacht.
Voor 5-6 nachten, dan betaal je 80,00 euro per nacht.
Voor een week: 535,00 euro.
Wil je langer dan een week blijven? Dan betaal je de weekprijs en 75,00 euro per extra nacht.


Deze bedragen zijn INCLUSIEF opgemaakte bedden, hout voor de kachel en het kampvuur.


*De minimale verblijfsduur in Berghutje is 4 nachten

Ik wil naar Berghutje

Leuk! 

Kijk dan eerst even onder Beschikbaarheid wanneer je kunt komen.
En vanaf de beschikbaarheidspagina kun je naar de Contactpagina om te boeken of een vraag aan ons te stellen.