Een uniek übercool ouder-kind winteravontuur 

Met alle onzekerheden rondom het Covid-19-virus heb ik besloten om momenteel geen KidsSnowSurvival met open inschrijving te organiseren.
Mocht je denken: ik krijg zelf een groep van 6 tot 8 personen bij elkaar voor deze onvergetelijke belevenis, neem dan even contact met me op.

Berghutje is een authentiek almhutje voor maximaal 9 personen gelegen op ruim 1300 meter hoogte nabij Dorfgastein in Oostenrijk.

 Dit back to basic almhutje is dé uitvalsbasis voor echte winterbeleving, zonder stromend water, zonder WIFI en zonder centrale verwarming. 

Er is wel een goede houtkachel en heel veel sneeuw in de omgeving waar we een aantal dagen in kunnen spelen.

Wat gaan we doen?

We kunnen een mega-sleebaan maken.

We kunnen iglo’s bouwen en als de omstandigheden het toelaten er ook in slapen.

We kunnen sneeuwhollen graven.

Een sneeuwschoenwandeling maken, een fakkeltocht of ons eten bereiden buiten boven het kampvuur.

En ‘s avonds lekker spelletjes spelen in de warme stube.

Het kan allemaal.

Doe waar je zin in hebt, samen en alleen.

Binnen de veilige grenzen die bergwandelgids Hans stelt.

“KidsSnowSurvival heeft de verbinding tussen mij en mijn zoon verder versterkt.
Toen ik hem terug in Nederland ‘s avonds naar bed bracht,
heb ik ‘m diep in de ogen aangekeken.
Met natte ogen zeiden we bijna tegelijk: “Ik voel me heel gelukkig.”

een vervulde papa


Globaal programma KidsSnowSurvival-weekend

Donderdag

Op dag 1 treffen we elkaar op een wandelparking in Dorfgastein [Oostenrijk]. De benodigde bagage wordt verdeeld over de rugzakken van de papa’s/mama’s en iedereen krijgt sneeuwschoenen. Vervolgens gaan we gedurende ongeveer 2-2,5 uur we op weg naar het Berghutje, dat zo’n 500 hoogtemeters hoger ligt. In het Berghutje aangekomen staat de rest van de dag in het teken van eten koken en de omgeving rondom de hut verkennen [en spelen!].


Vrijdag en zaterdag

Op dag 2 en 3 spelen zich af in en om het hutje. We kunnen iglo’s bouwen en erin slapen. We kunnen een mega-sleebaan maken. We kunnen sneeuwhollen graven. Een sneeuwschoenwandeling maken, een fakkeltocht of ons eten bereiden buiten boven het kampvuur. En ‘s avonds lekker spelletjes spelen in de warme stube.


Zondag

Op dag 4 dalen we weer af naar het dal, waar we zo rond 10 uur afscheid van elkaar nemen en iedereen weer zijn eigen weg gaat.

Faciliteiten

Als je binnenkomt in Berghutje, sta je direct in de Stube: de woonkeuken- en kamer van de hut. Daarnaast vind je een tweepersoonskamer. En via de bijkeuken met wasbak en toilet kom je met een trap bij de slaapzolder. 


Eten en drinken

In Berghutje kook je op een houtkachel, waar ook een klein oventje in zit. De keuken heeft alle benodigdheden om een lekkere maaltijd te koken. Keukenapparaten zijn alleen niet aanwezig, dus mixen en 'shaken' moet je met de hand doen. 


Slapen

Je slaapt in één van de zes door ons zelfgemaakte houten bedden met rood-wit geruite dekbedden, verdeeld over twee kamers. Er is een kamer met een tweepersoonsbed op de begane grond. En de gezellige zolderkamer op de eerste verdieping heeft twee eenpersoonsbedden en een stapelbed. 


Zithoekjes

Je kunt heerlijk buiten zitten bij Berghutje en genieten van het weidse uitzicht. Als het zonnetje er is, schijnt deze van ’s morgens vroeg tot aan het einde van de middag. Voor Berghutje staat een picknickbank waar jullie ’s morgens in het zonnetje heerlijk kunnen ontbijten. Naast het hutje is een ruim terras met een enorme loungebank om te luieren, lezen of te genieten van de rond. Bij minder goed weer kun je in de knusse Stube aan de keukentafel met hoekbank en hartjesstoelen verblijven.

Sanitair

In Berghutje is een wastafel en een toilet. Alleen is er geen stromend water in de winter, dat zullen we eerst moeten smelten.


Elektriciteit

Elektriciteit is aanwezig via zonnepanelen. Als de zon een tijd niet geschenen heeft, kan het zijn dat we 's avonds kaarsen moeten gebruiken. :-)

Voor wie?

KidsSnowSurvival is bedoeld voor ouder-kind combinaties die van uitdaging houden. Die genieten van het sneeuw spelen en die ook een beetje kunnen afzien. En die met elkaar iets ultiems willen beleven. Een iglo bouwen is namelijk niet zomaar gedaan en ook de wandeling omhoog vraagt een flinke inspanning.

Back to basic

Berghutje is een almhutje uit 1950. Hij heet eigenlijk de Aberalm; wij hebben ‘m Berghutje genoemd. Lange tijd is de schuur, die aan het hutje vastzit, gebruikt om in de zomer de koeien te melken die op de alm verblijven. Het hutje was in die tijd de plek waar de boer in de zomer regelmatig sliep. Tegenwoordig verpachten veel boeren de hutjes voor recreatief gebruik. Berghutje is niet meer operationeel als plek waar de koeien gemolken worden. De koeien lopen echter wel gezellig bij de hut.

We willen met Berghutje de mensen het leven op een echte alm laten ervaren. In een echte alm kom je ook een beetje op bezoek. Bij ons ook. We vragen je dan ook om mee te gaan in het idee van een echte alm. Het almleven is een leven met de natuur en in het Berghutje ga je daarin mee. Het is dus geen luxe vakantiewoning, maar een belevingsplek.

Prijzen

Wat krijg je?

  • De overnachtingen in het Berghutje onder een heerlijk opgemaakt ruitjesdekbed.
  • Al het eten & drinken.
  • Begeleiding bij de activiteivten door gecertificeerd bergwandelgids Hans.
  • Het gebruik van sneeuwmaterialen zoals sneeuwschoenen, iglo-bouwspullen, slaapzakken, fakkels, sleetjes e.d.
  • En een onvergelijke ervaring met de groep en voor jullie samen.

Kortom, een werkelijke all-inclusive 😉

Behalve de reis naar Oostenrijk.


Wat betaal je?

De hele package kost 499,00 euro per persoon*.


* Een tweede kind van eenzelfde gezin betaalt de helft van de prijs. 


Wij willen naar KidsSnowSurvival!

Cool!

Neem gerust contact op als je met een groepje interesse hebt: berghutje@gmail.com

arrow_drop_up arrow_drop_down